Vitsan’ın 1897 yılında Lloyd’s Kurulu tarafından Marmara ve Karadeniz bölgelerindeki ilk Lloyd's Temsilcisi olarak atanmasından bu yana ,bizler servis ve hizmetlerimizi genişletmiş bulunuyoruz.
Ege Bölgesi – Türkiye 1990
Mersin & İskenderun ,Akdeniz Bölgesi Türkiye - 2010/p>
Bakü, Azerbaycan / Batum, Gürcistan - 1994
Bugün Lloyd’s & Avarya Komiserliği olarak tüm Türkiye’de bölgesel ofislerimizle geniş hizmet ağı sağlamaktayız. Lloyd's & Avarya Komiserliği ,amirlerimiz tarafından talep edilen herhangi bir yerdeki hizmete kolaylıkla ulaşabilen,deneyimli personelimiz vasıtası ile hizmet veren bu ofislerimiz, büyük çoğunlukla Türkiye’nin ana limanlarında yer almaktadır.
Servis sağladığımız tüm bu yıllar boyunca nakliyat hasarları, deniz kazaları, kargo-EMTEA hasarları, risk analizi, doğal afetler, vb. çeşitli geniş alanlarda büyük tecrübeler kazandık.
Lloyd's & Avarya Komiserliği olarak, Vitsan, İstanbul’daki şirket merkezi, yerel ofisleri ve Gürcistan ve Azerbeycan’daki denizaşırı ofislerimiz aracılığıyla dünya çapındaki amirler için hasar ve farklı türlerde sörveyleri ele almıştır.
Lloyd’s Komiserliği’ne ek olarak V.H.T., W.K. WEBSTER, W.E. COX Claims gibi kuruluşların da Avarya Komiserliği’ni yapmaktayız.
Vitsan P&I Kulüpleri Türkiye Muhabirliği ’ne ilk atandığı 1912 yılından bu yana, Koruma ve Tazmin (P&I) işleri kapsamında, bağımsız bir şekilde ve başarıyla dünyanın tüm bölgelerinden P&I Kulüplerine ve Denizcilik Sigortacılarına, gemi sahiplerine, gemi kiracılarına, gemi acentelerine vs. hizmet vermektedir.
Ekibimiz tecrübeli hasar uzmanları, kaptanlar ve uzman sörveyörlerden oluşmaktadır. Vitsan olarak 24 saat ulaşılabilir durumdayız. Tüm Türkiye’yi kapsayan ağımız ve kadrolu sörveyörlerimiz ile, tüm limanlarda sörvey hizmeti vermekteyiz.
Hasarlar, boyutlarına bakılmaksızın, aynı titizlik ve dikkatle incelenir. İş anlayışımızı her an yönlendiren unsurlar, deneyim ve teknik beceridir. Vitsan’ın temel amacı, müşterinin menfaatlerini, zaman, güç ve masraf kaybını önleyecek mükemmel bir koordinasyon içinde korumaktır.
Tekne ve makine bölümü, gemi hasarları ve hasar talepleri ile ilgilenir. Sigorta şirketleri, armatörler ve kiralama şirketleri gibi ilgili taraflarca istenen sörveyleri organize edebilir.
Sörveyörlerimiz, Türkiye'deki tüm ana limanlara en kısa sürede seyahat edebilir/ulaşabilir. Gemi tekne ve makinesinin karaya oturma, kötü hava koşulları, sabit cisimlere çarpma, rıhtıma çarpma sonucu maruz kalabileceği hasarlar konusunda tecrübelidirler.
Tekne Makine bölümümüz, yıllardır süren engin tecrübeleri ile hasar talepleri ve sörvey hizmetlerini en verimli ve hızlı bir şekilde yerine getirir, sürekli kapsamlı raporlama ile gelişmeler hakkında bilgi verir.
100 yılı aşkın hizmet süresi boyunca Lloyds Avarya Komiserliği olarak konusunda uzman kadromuzla sigorta öncesi risk analizi ve hasar tespiti yaparak uluslararası müşterilerimize bağımsız, adil ve tarafsız hizmet sağladık.
Havalimanı yangınları, sanayi tesisleri, tank terminalleri, liman tesisleri, depolama alanlarında uluslararası müşterilerimize tüm bu yıllar boyunca bağımsız, adil ve güvenilir hizmet sağladık.
Sayısal Risk Analizi, Net Sigorta Prim Hesaplaması
Geçmişe dönük (tarihsel) hasarların maliyetleri var ise, stokastik süreç içerisinde beklenen hasar tutarı hesaplanır. Bu rakam sigortanın alması gereken net sigorta primine karşılık gelmektedir. Riske maruz değerler hesabı ile olması gereken sigorta prim marjı hesaplanır. Bu hesaplanan rakam ile prim pazarlığı yapılabilir
Eğer elimizde geçmişe dönük hasar maliyetleri yok ise, yine stokastik süreç içerisinde, tesisin mevcut durumu dikkate alınarak, tesiste olması muhtemel olayların (yangın, sel, deprem, fırtına, terörist saldırı, vs.) sonucunda ortaya çıkacak beklenen hasar maliyetlerinin hesaplanması
Ayrıca işletmede görülen riskler/kusurlar ve bunların yol açabileceği olaylar, yapılması gerekenler ve tavsiyeler dâhil edilmektedir. Tesisin niteliksel olarak risk seviyesi belirlenir (az riskli, orta riskli, çok riskli, gibi)
İşletmede görülen riskler/kusurlar ve bunların yol açabileceği olaylar, yapılması gerekenler ve tavsiyeler dâhil edilmektedir. Tesisin niteliksel olarak risk seviyesi belirlenir (az riskli, orta riskli, çok riskli, gibi).